Zapracuj během léta na svém seberozvoji a staň se vedoucí*m workcampu. Zde máme seznam workcampů, které ještě stále hledají své leadery. Staneš se jedním*ou z nich?

Ať už jsi zkušený*á vedoucí, nebo by to bylo letos pro tebe poprvé, nemusíš se bát. Na vše tě připravíme a budeme i tvým kámošem na telefonu, pokud budeš potřebovat během projektu cokoliv probrat.

Chápeme, že takto na poslední chvíli může pro tebe být složité najít dva volné týdny, takže v případě nouze se určitě můžeme domluvit na zkráceném týdenním turnusu.

A o kterých workcampech se to vlastně bavíme? 👀

Workcampy bez vedoucích 😱



1. ESC Dive into the history of Terezin, 6. července – 20. července

Využij jedinečné možnosti a vyzkoušej si čistit a obnovit vodní systém tvrze z 18. století, čistit a udržovat vojenský minizoo-dvorek, čistit opevnění a podzemní chodby tvrze a udržovat zeleň.

Na tehle workcamp sháníme ještě 2 vedoucí. Kvůli projektu ESC musí být mezi 18-30 lety. Chceš vidět jak to na workcampu vypadalo loni? Mrkni sem.


2. ESC Assist the Elderly in Prague, 4. srpna – 18. srpna

Budeš pracovat se seniory a účastnit se ergoterapie, také budeš pomáhat organizovat volnočasové aktivity, zahradní slavnosti, chodit s klienty na procházky a pomáhat pečovatelkám. Můžeš si s sebou přinést oblíbenou hudbu, obrázky či drobné hry a donést tak radost mezi seniory.

Na tenhle workcamp sháníme 1 vedoucí*ho. Kvůli projektu ESC musí být mezi 18-30 lety. A ovládat český jazyk. Chceš vidět, jak to na workcampu vypadalo loni? Mrkni sem.


3. Permaculture in practice – Learn and Act, 4. srpna – 17. srpna

Čeká tě převážně manuální práce venku, například kopání jamek pro stromy, mulčování okolní půdy organickým materiálem, drcení větví, sběr odpadu v lese a obci, sušení sena, stavba ptačích budek a další aktivity. Pokud bude deštivo, čeká tě zpracovávání produktů ze zahrady, např. zavařování ovoce. 

Na tento workcamp sháníme ještě 1 vedoucí. Chceš vidět jak to na workcampu vypadalo loni? Mrkni sem.


4. Back to Nature for Families, 24. srpna – 31. srpna

Děti a rodiče budou podle možností spolupracovat a pomáhat např. při vaření, sklizni zeleniny apod. Práce bude organizována ve dvou skupinách. Jedna skupina bude mít na starost sekání, hrabání a sběr trávy. Druhá skupina bude pracovat na tábořišti, kde bude například připravovat jídlo či sbírat dřevo.

Na tento workcamp sháníme ještě 2 vedoucí. Chceš vidět jak to na workcampu vypadalo loni? Mrkni sem.

Přehled všech workcampů, i těch co shání jen 1 leadera*ku, najdeš tady.

Chceš do toho jít a mít i své jedinečné žážitky jako vedoucí českého workcampu? Nebo ještě s vedením workcampu nemáš zkušenost a chceš zjistit víc? V obou případech neváhej kontaktovat naši koordinátorku Janu.

campleaders@inexsda.cz, nebo +420 608 744 146